• Pridaj recept
  • 	Jahodová polievka

    Jahodová polievka



    Suroviny

    • 5dl vody
    • 200g čerstvých jahôd
    • 2dl bieleho vína
    • 15g kukuričného škrobu
    • 60g kryštálového cukru
    • 1/2 citróna
    • 5cl griotky
    • 1dl šľahačky

    Postup

    Očistené jahody dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a pokrájame na plátky. Do vriacej vody pridáme cukor, citrónovú kôru a chvíľu povaríme. Do časti vody (2dl) vložíme polovicu pokrájaných jahôd, trocha povaríme a necháme vychladnúť. Takto upravené jahody použijeme ako vložku do polievky. Zvyšné jahody rozvaríme v cukrovej vode, zahustíme škrobom, pretrieme cez husté sitko a necháme vychladnúť. Do vychladenej zahustenej tekutiny pridáme víno a chuťovo ju zvýrazníme citrónovou šťavou. Podávame dobre vychladnutú v miskách alebo šálkach s piškótami. Pri podávaní pridáme do polievky povarené jahody, griotku a vyšľahanú smotanu.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk