• Pridaj recept
  • 	Kyslá šošovicová polievka

    Kyslá šošovicová polievka



    Suroviny

    • 150g šošovice
    • 50g očistenej koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb)
    • 2dl kyslej smotany
    • 100g očistených zemiakov
    • 40g masti
    • 40g hladkej múky
    • soľ, bobkový list, ocot
    • 40g očistenej cibule

    Postup

    Očistenú a dobre umytú šošovicu zalejeme studenou vodou, necháme zovrieť a potom varíme miernym varom, až kým nie je mäkká. Počas varenia podľa potreby dolievame vodu. Očistené zemiaky a očistenú zeleninu pokrájame na malé kocky a uvaríme osobitne v osolenej vode do mäkka. Na masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme múku a spravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou, dobre rozmiešame a za občasného miešania pomaly varíme 45 minút. Pred dovarením pridáme do polievky uvarenú šošovicu, zemiaky so zeleninou a bobkový list, dochutíme soľou a octom, ešte chvíľu povaríme a zjemníme smotanou.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk