• Pridaj recept
  • 	Ryžovo-hydinový šalát

    Ryžovo-hydinový šalát



    Suroviny

    • 400g uvarenej ryže
    • 150g uvareného alebo upečeného hydinového mäsa
    • 80g čerstvej papriky
    • 1/2lyžičky kari korenia
    • 1 konzerva kukurice
    • 1PL octu
    • 1PL oleja
    • 2-3 strúčiky cesnaku
    • šťava z citróna
    • soľ, mleté čierne korenie

    Postup

    Ryžu uvaríme s kari korením. Mäso pokrájame na drobné kúsky a vmiešame ich do ryže. Pridáme nadrobno pokrájanú papriku (červenú, zelenú, žltú) a kukuricu. Z octu, oleja, rozotretého cesnaku, korenia, soli a citrónovej šťavy urobíme nálev, ktorý pridáme do ryže a premiešame. Hotový šalát podávame na listoch hlávkového šalátu.


    Nové recepty