• Pridaj recept
  • 	Zelerovo-jablkový šalát

    Zelerovo-jablkový šalát



    Suroviny

    • 150g očisteného zeleru
    • 3 kyslé jablká
    • šťava z polovice citróna
    • 150g tvrdého syra
    • 80g orechov
    • 3Pl majonézy
    • 100ml sladkej smotany

    Postup

    Zeler pokrájame na jemné rezance, neollúpané jablká na hrubšie paličky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme na malé kocky pokrájaný syr a nahrubo posekané orechy. Majonézu ochutíme soľou a korením a vmiešame ju do ušľahanej smotany. Šľahačkovou majonézou oblejeme šalát a spolu zľahka premiešame. Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Pred podávaním môžeme šalát ozdobiť polovičkami orechov.


    Nové recepty