• Pridaj recept
  • 	Fazuľový šalát

    Fazuľový šalát



    Suroviny

    • 300g tmavej fazule
    • 150g cibule
    • 10g rastlinného oleja
    • nálev:
    • 4PL octu, soľ, čierne korenie
    • na hrot noža mletej škorice
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2PL kečupu
    • za hrsť posekaných vlašských orechov
    • omáčka:
    • 250ml kyslej smotany
    • 100g bryndze
    • posekaný kôpor
    • na ozdobenie:
    • 2 uvarené vajcia, pokrájaný pór

    Postup

    Fazuľu deň vopred namočíme a potom uvaríme a scedíme. Očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme fazuľu a opražíme ju. Preložíme do misy, zalejeme nálevom z octu a korenia. Všetko jemne premiešame a uložíme do chladu. Smotanu, bryndzu a kôpor vymiešame. Šalát pred podávaním ozdobíme vajíčkami, každú porciu polejeme omáčkou a posypeme pórom.


    Nové recepty