• Pridaj recept
  • 	Fazuľovo-tuniakový šalát

    Fazuľovo-tuniakový šalát



    Suroviny

    • 250ml veľkej hnedej fazule
    • 1 konzerva tuniaka
    • 1 hlávka šalátu (alebo kapusty)
    • 1 cibuľa
    • 1 červená paprika
    • 3 uvarené vajcia
    • korenie
    • soľ
    • ocot

    Postup

    Fazuľu namočíme deň vopred v dostatočnom množstve vody (cca 1,5l). Varíme ju v tej istej vode a keď je takmer mäkká, pridáme soľ. Šalát (alebo kapustu) rozoberieme na listy (nejaké si odložíme na ozdobenie) a pokrájame ich na rezance. Cibuľu a papriku pokrájame. Zľahka ju premiešame s uvarenou, scedenou fazuľou, pokvapkáme olejom z tuniaka a osolíme. K zelenine pridáme kúsky tuniaka a šalát dochutíme octom a trochou korenia. Podávame na listoch hlávkového šalátu ozdobené pokrájanými vajíčkami.


    Nové recepty