Trhanec starej mamy

Trhanec starej mamy

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 30 g práškový cukor
  • 250 ml mlieko
  • 125 g polohrubá múka
  • štipka soľ
  • štipka prášok do pečiva
  • 40 g hrozienka
  • 2 PL rum
  • 30 g rama
  • vanilínový cukor

Postup

  • Hrozienka pokropíme rumom.
  • Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a so soľou, pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva a hrozienka.
  • Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  • V panvici roztopíme lyžicu ramy, na ňu vylejeme a rozotrieme polovicu cesta.
  • Keď spodok na slabom ohni zhnedne, placku vyberieme na tanier.
  • V panvici roztopíme ďalšiu časť masla a na ňom opečieme druhú stranu cesta.
  • Upečené cesto roztrháme pomocou dvoch vidličiek na nepravidelné kúsky a uložíme na tanier.
  • Rovnako pripravíme aj druhú polovicu cesta.
  • Celý trhanec potom ešte raz rýchlo opečieme na pomastenej panvici a nakoniec ho posypeme vanilínovám cukrom.
  • Podávame s kompótom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email