Go Back

Hruškový koláč s čokoládou

Suroviny

  • 100 g maslo
  • 3 vajce
  • 150 g práškový cukor
  • 2 lyžice kakao
  • 60 g rozpustená biela čokoláda
  • 260 g polohrubá múka
  • 2 lyžička kypriaci prášok
  • 125 ml smotana na šľahanie
  • 4-5 hrušky
  • šťava z polovice citróna
  • ovocný sirup

Postup

  • Hrušky ošúpeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vložíme do ovocného sirupu, do ktorého sme pridali citrónovú šťavu, a varíme 5 minút na miernom plameni. 
  • Vyberieme a necháme vychladnúť. 
  • Práškový cukor vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme vajcia a vychladnutú čokoládu. 
  • Múku preosejeme s kypriacim práškom a s kakaom. 
  • Prilejeme smotanu na šľahanie, vymiešanú zmes a všetko spolu premiešame. 
  • Keramickú misu vymastíme, vysypeme a rozotrieme do nej polovičnú časť cesta. 
  • Na cesto poukladáme vychladnuté hrušky, na ktoré dáme zvyšnú časť cesta. 
  • Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia približne 50 minút. 
  • Po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom.