Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku preosiatu s kypriacim práškom a vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 28x21cm a v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia upečieme.
Po vychladnutí potrieme cesto hruškovým džemom.
Medzitým očistené hrušky pokrájané na kúsky vložíme do ovocného sirupu a na miernom plameni povaríme asi 7 až 10 minút.
Potom ich scedíme a odložíme.
Pomarančový džús dáme do hrnca, pridáme limetovú šťavu, vanilínový cukor, zlatý klas a uvaríme kašu.
Vmiešame uvarené kúsky hrušiek a kašu natrieme na povrch cesta potretého džemom.
Odložíme do chladu stuhnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky.
Rozotrieme na stuhnutú kašu, pokrájame na rezy a posypeme strúhanou čokoládou.