Go Back

Hruškové rezy so šľahačkou

Suroviny

  • 3 vajce
  • 5 lyžíc práškový cukor
  • 5 lyžíc polohrubá múka
  • 1 lyžička kypriaci prášok

Plnka:

  • 400 g hrušky
  • hruškový džem
  • ovocný sirup
  • 500 ml pomarančový džús
  • 1 zlatý klas
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 2 balíčky stužovač šľahačky
  • nastrúhaná čokoláda
  • šťava z polovice limety
  • 1 balíček vanilínový cukor

Postup

  • Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku preosiatu s kypriacim práškom a vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. 
  • Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 28x21cm a v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia upečieme. 
  • Po vychladnutí potrieme cesto hruškovým džemom. 
  • Medzitým očistené hrušky pokrájané na kúsky vložíme do ovocného sirupu a na miernom plameni povaríme asi 7 až 10 minút. 
  • Potom ich scedíme a odložíme. 
  • Pomarančový džús dáme do hrnca, pridáme limetovú šťavu, vanilínový cukor, zlatý klas a uvaríme kašu. 
  • Vmiešame uvarené kúsky hrušiek a kašu natrieme na povrch cesta potretého džemom. 
  • Odložíme do chladu stuhnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. 
  • Rozotrieme na stuhnutú kašu, pokrájame na rezy a posypeme strúhanou čokoládou.