Go Back

Čokoládová torta

Suroviny

  • 120 g maslo
  • 40 g práškový cukor
  • štipka soli
  • 6 žĺtky
  • 130 g roztopená čokolády
  • 6 bielky
  • 180 g cukor
  • 130 g hladká múka

Krém:

  • 230 g maslo
  • 125 g kakao
  • štipka soli
  • 200 g práškový cukor
  • dreň z vanilkového struku

Postup

  • Cesto si pripravíme deň vopred. 
  • Maslo vymiešame s práškovým cukrom. 
  • Pomaly primiešame žĺtky a roztopenú čokoládu.
  •  Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. 
  • Jednu tretinu snehu pridáme do žĺtkovej hmoty, do zvyšku opatrne primiešame múku a pridáme štipku soli. 
  • Tortovú formu vyložíme papierom, vylejeme do nej cesto a povrch uhladíme. 
  • Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190°C asi 50 minút. 
  • Po upečení necháme vychladnúť. 
  • Na druhý deň korpus vyberieme z formy a prekrojíme na štyri tenšie pláty. 
  • Krém: Maslo vymiešame s kakaovým práškom, soľou, práškovým cukrom a vanilkou. 
  • Natuho vyšľaháme smotanu a primiešame do maslovej hmoty. 
  • Polovicou krému natrieme tortové pláty a zložíme ich do tvaru torty. 
  • Zvyškom krému natrieme povrch a okraje torty. 
  • Môžeme ozdobiť vlnkami urobenými pomocou stierky.