Cesto si pripravíme deň vopred.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
Pomaly primiešame žĺtky a roztopenú čokoládu.
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh.
Jednu tretinu snehu pridáme do žĺtkovej hmoty, do zvyšku opatrne primiešame múku a pridáme štipku soli.
Tortovú formu vyložíme papierom, vylejeme do nej cesto a povrch uhladíme.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190°C asi 50 minút.
Po upečení necháme vychladnúť.
Na druhý deň korpus vyberieme z formy a prekrojíme na štyri tenšie pláty.
Krém: Maslo vymiešame s kakaovým práškom, soľou, práškovým cukrom a vanilkou.
Natuho vyšľaháme smotanu a primiešame do maslovej hmoty.
Polovicou krému natrieme tortové pláty a zložíme ich do tvaru torty.
Zvyškom krému natrieme povrch a okraje torty.
Môžeme ozdobiť vlnkami urobenými pomocou stierky.