Go Back

Rybacia polievka

Suroviny

  • 1 hlava kapor
  • 150 g odrezky z rýb
  • 1 PL hladká múka
  • 150 g koreňová zelenina
  • 2 PL maslo
  • soľ
  • 5 zrniečka nové korenie
  • 1 cibuľa
  • bobkový list
  • 150 ml smotana
  • mleté čierne korenie
  • 1 žemľa
  • šťava z citróna

Postup

  • Umytú hlavu z kapra (bez očí) spolu s odrezkami dáme variť do 1L osolenej vody asi na 40 minút.
  • Vývar zlejeme cez sito do iného hrnca a hlavu i odrezky zbavíme kostí.
  • Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú zeleninu, krátko opražíme a zalejeme vývarom.
  • Pridáme koreniny a varíme asi 10 minút.
  • V smotane rozmiešame múku, vlejeme ju do polievky, ochutíme cukrom, citrónovou šťavou a nakoniec pridáme kúsky rybieho mäsa.
  • Podávame s kockami opečenej žemle.