Go Back

Biela polievka s mrkvou

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčik cesnak
  • olej
  • bobkový list
  • 4 zrniečka čierne korenie
  • 3 zemiaky
  • 1 petržlen
  • 1 mrkva
  • 300 g biela špargľa
  • 800 ml zeleninový vývar
  • 100 ml smotana na varenie
  • hrsť hrášok
  • lyžička cukor
  • ocot
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pažítka

Postup

  • Nadrobno nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku opečieme na oleji.
  • Pridáme bobkový list, celé korenie, očistené nakrájané zemiaky, očistený nakrájaný petržlen a očistenú mrkvu vcelku.
  • Zalejeme horúcim vývarom.
  • Po 5 minútach varenia pridáme očistenú bielu špargľu, nakrájanú na väčšie kúsky.
  • Varíme asi 10 minút, potom vyberieme bobkový list, korenie, mrkvu a niekoľko hlavičiek špargle.
  • Zvyšnú zeleninu v polievke rozmixujeme na krém.
  • Pridáme hrášok, soľ, smotanu, mleté čierne korenie.
  • Premiešame, necháme zovrieť a dochutíme cukrom a octom.
  • Polievku odstavíme a vložíme do nej nakrájanú mrkvu a hlavičky špargle.
  • Ozdobíme pažítkou.