Go Back

Talianska fazuľová polievka

Suroviny

  • 250 g biela fazuľa
  • 50 g ryža
  • 1 PL paradajkový pretlak
  • 70 g údený bôčik
  • 1 PL olej
  • 1 kocka bujón
  • soľ
  • petržlenová vňať

Postup

  • Fazuľu namočíme večer do litra vody.
  • Na druhý deň ju uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali masoxovú kocku.
  • Potom polovicu fazule vyberieme a s trochou nálevu ju rozmixujeme a dáme späť do základu polievky.
  • Pridáme rajčinový pretlak a ryžu, ktorú uvaríme do mäkka.
  • Na oleji opečieme údený bôčik pokrájaný na malé kocky, primiešame posekanú petržlenovú vňať, podlejeme vodou a pridáme do polievky.
  • Všetko chvíľu povaríme a podľa potreby dosolíme.