Go Back

Polievka z mladej zeleniny

Suroviny

  • 1 viazanička mrkva
  • 1 viazanička petržlen
  • 2 kaleráb
  • 1 karfiol
  • 2 zemiaky
  • 250 g hrášok
  • 2 cibuľa
  • 2 lyžičky červená paprika
  • 2 PL polohrubá múka
  • 100 ml olej

Postup

  • Kaleráb a zemiaky postrúhame na hrubšom strúhadle.
  • Mrkvu a petržlen pokrájame na tenšie kolieska, karfiol rozdelíme na ružičky, hrášok vylúpeme.
  • Cibuľu aj so zelenou vňaťou pokrájame a speníme na oleji.
  • Pridáme všetku zeleninu, osolíme a dusíme.
  • Polomäkkú zeleninu poprášime múkou a mletou paprikou, podlejeme trochou vody a dodusíme.
  • Pridáme 1,5l vody a podľa chuti dosolíme. Necháme zovrieť.
  • Odstavíme a nakoniec pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.