Go Back

Pikantná fazuľová polievka

Suroviny

  • 2 L voda
  • 75 g fazuľa
  • 50 g cibuľa
  • 40 g mrkva
  • 150 g zemiaky
  • 1 pór
  • 1 feferónka
  • 2 PL vegety
  • 50 g slanina
  • 200 g klobása
  • 200 g mleté bravčové mäso
  • muškátový oriešok
  • majorán
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  • Fazuľu večer zalejeme vodou. Na druhý deň ju uvaríme v tej istej vode s prídavkom vegety.
  • Cibuľu pokrájame na kocky, mrkvu a pór na kolieska.
  • Slaninu pokrájame na menšie kocky, na panvici opečieme do sklovita.
  • Pridáme cibuľu, mrkvu a chvíľu podusíme.
  • Zeleninovú zmes vsypeme do hrnca s vriacou fazuľou.
  • Pridáme pór a na kolieska pokrájanú klobásu, nadrobno posekanú feferónku a na kocky pokrájané zemiaky. Varíme ešte 25-30 minút.
  • Do pomletého bravčového mäsa pridáme postrúhaný muškátový oriešok, majorán, čierne korenie a soľ. Dobre ho premiešame.
  • Z mäsa vyformujeme malé guľky, vložíme ich do polievky a varíme asi 7 minút.