Go Back

Kuracie prsia s brokolicou

Suroviny

  • 8 plátky kuracie prsia
  • 8 plátky šunka
  • 8 plátky syr
  • 2 PL horčica
  • 3 žĺtky
  • 4 dl kyslá smotana
  • 2 PL hladká múka
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
  • karfiol (alebo brokolica)

Postup

  • Karfiol alebo brokolicu rozoberieme na ružice a v slanej vode uvaríme domäkka.
  • Plátky mäsa, ktoré sme vopred ochutili soľou a čiernym korením a obalili v múke, pečieme v horúcom oleji 2-3 minúty z oboch strán a ihneď potom preložíme do zapekacej misy.
  • Na každý plátok položíme po 1 plátku šunky a syra a nakoniec navrch naukladáme karfiol (brokolicu).
  • Pokropíme kyslou smotanou vymiešanou s múkou, vaječnými žĺtkami, horčicou, so soľou a s čiernym korením a v rúre upečieme dočervena.
  • Podávame s ryžou alebo so zemiakovým pyré.