Go Back

Letná ovocná broskyňová polievka

Chod Polievka
Autor admin

Suroviny

  • 500 g broskyne
  • 4 dl biele víno
  • 4 dl voda
  • 20 g cukor
  • 20 g kukuričný škrob
  • 1 citrón
  • 150 g cvikla
  • šľahačka
  • 4 cl likér curacao

Postup

  • Do vriacej vody pridáme cukor, citrónovú kôru a chvíľu povaríme.
  • Očistené broskyne (300g) pokrájame na plátky, rozvaríme v 3dl sirupu, zahustíme škrobom, pretrieme cez sito, necháme vychladnúť a nakoniec rozriedime i ochutíme vínom.
  • Zvyšok broskýň pokrájame na malé kocky a uvaríme vo zvyšnom sirupe.
  • Takto upravené broskyne použijeme ako vložku do polievky.
  • Podávame dobre vychladnutú v šálkach.
  • Tesne pred podávaním pridáme do polievky likér curacao a povrch ozdobíme mierne vyšľahanou smotanou.