Go Back

Zelerovo-jablkový šalát

Suroviny

  • 150 g očistený zeler
  • 3 kyslé jablká
  • šťava z polovice citróna
  • 150 g tvrdý syr
  • 80 g orechy
  • 3 lyžice majonéza
  • 100 ml sladká smotana

Postup

  • Zeler pokrájame na jemné rezance, neollúpané jablká na hrubšie paličky. 
  • Pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. 
  • Pridáme na malé kocky pokrájaný syr a nahrubo posekané orechy. 
  • Majonézu ochutíme soľou a korením a vmiešame ju do ušľahanej smotany. 
  • Šľahačkovou majonézou oblejeme šalát a spolu zľahka premiešame. 
  • Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky. 
  • Pred podávaním môžeme šalát ozdobiť polovičkami orechov.