Go Back

Lahôdkový šalát

Suroviny

  • 200 g čerstvé šampiňóny
  • šťava z polovice citróna
  • 4 uvarené vajcia
  • 1 hlávka šalátu
  • 2 rajčina
  • nálev:
  • 2 lyžice pochúťková smotana
  • 2 lyžice majonéza
  • 2 lyžice citrónová šťava
  • viazanička petržlenovej vňate
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Očistené, umyté šampiňóny pokrájame, v slanej vode krátko povaríme a scedíme. 
  • V miske rozmiešame smotanu s majonézou, citrónovou šťavou, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a dochutíme soľou a korením. 
  • Vajcia pokrájame na osminky a zľahka premiešame so šampiňónmi a ochutenou majonézou. 
  • Rozdelíme na štyri porcie, ktoré podávame na listoch hlávkového šalátu ozdobené rajčinami, petržlenom a kolieskom citróna.