Go Back

Krémová šampiňónová polievka

Suroviny

  • 100 g očistené šampiňóny
  • 40 g maslo
  • 50 g hladká múka
  • 10 g maslo na dusenie šampiňónov
  • 1 dl mlieko
  • 1 dl smotana
  • citrónová šťava
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup

  • Z masla a múky spravíme zápražku, zalejeme ju vodou, dobre rozmiešame, osolíme, okreníme a za občasného miešania varíme miernym varom 45 minút. 
  • Očistené šampiňóny pokrájané na plátky dáme na rozpustené maslo, pokvapkáme citrónovou šťavou a podusíme 5 minút. 
  • Udusené šampiňóny zmixujeme v mixéri na kašu. 
  • Do polievky pridáme hubovú kašu rozmiešanú s mliekom, podľa chuti dosolíme a ešte chvíľu povaríme. 
  • Hotovú polievku zjemníme žĺtkom rozšľahaným v smotane. 
  • Tesne pred podávaním pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať.