Go Back

Fazuľková polievka so smotanou

Suroviny

  • 200 g očistená zelená fazuľka
  • 60 g očistené zemiaky
  • 2 dl kyslá smotana
  • 40 g maslo
  • 50 g hladká múka
  • soľ
  • ocot
  • kôpor

Postup

  • Očistenú fazuľku pokrájame na menšie kúsky, zelejeme vodou a varíme, až kým nie je mäkká. 
  • Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a uvaríme osobitne v slanej vode do mäkka. 
  • Z masla a múky pripravíme zápražku, zelejeme vodou, dobre rozmiešame, a za občasného miešania varíme miernym varom 45 minút. 
  • Pridáme uvarenú fazuľku a zemiaky, dochutíme octom a soľou, zjemníme smotanou a chvíľu povaríme. 
  • Do hotovej polievky tesne pred podávaním pridáme nadrobno posekaný kôpor.