Go Back

Kapustová polievka s údeným mäsom

Suroviny

  • 200 g kyslá kapusta
  • 120 g údené mäso
  • 80 g cibuľa
  • 150 g zemiaky
  • 60 g masť
  • 40 g hladká múka
  • rasca
  • celé čierne korenie
  • bobkový list
  • soľ
  • 1 dl kyslá smotana
  • mletá červená paprika
  • 1 l voda

Postup

  • Umyté údené mäso vložíme do vriacej vody a uvaríme do mäkka. 
  • Uvarené mäso vyberieme z vývaru a pokrájame na menšie kocky. 
  • Do vývaru z údeného mäsa vložíme pokrájanú kapustu, pridáme 2-3 zrnká celého čierneho korenia, 1 bobkový list, trocha rasce a varíme, až kým kapusta nie je mäkká. 
  • Zemiaky pokrájame na malé kocky a uvaríme osobitne v osolenej vode. 
  • Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme múku a pripravíme zápražku. 
  • Do hotovej zamiešame mletú červenú papriku, zalejeme ju trochou studenej vody, dobre rozmiešame, nalejeme do vriacej polievky a povaríme 20 minút. 
  • Do zahustenej polievky pridáme uvarené zemiaky, pokrájané údené mäso, kyslú smotanu a ešte krátko povaríme.