Umyté údené mäso vložíme do vriacej vody a uvaríme do mäkka.
Uvarené mäso vyberieme z vývaru a pokrájame na menšie kocky.
Do vývaru z údeného mäsa vložíme pokrájanú kapustu, pridáme 2-3 zrnká celého čierneho korenia, 1 bobkový list, trocha rasce a varíme, až kým kapusta nie je mäkká.
Zemiaky pokrájame na malé kocky a uvaríme osobitne v osolenej vode.
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme múku a pripravíme zápražku.
Do hotovej zamiešame mletú červenú papriku, zalejeme ju trochou studenej vody, dobre rozmiešame, nalejeme do vriacej polievky a povaríme 20 minút.
Do zahustenej polievky pridáme uvarené zemiaky, pokrájané údené mäso, kyslú smotanu a ešte krátko povaríme.