Zemiaky očistíme, nakrájame na kruhy a krátko obvaríme vo vriacej slanej vode, asi 5 minút.
Zlejeme zo zemiakov vodu.
Mäso umyjeme, nakrájame na malé kúsky (môžme dať aj mleté mäso).
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, pridáme mäso, krátko opečieme, prikryjeme a dusíme do polomäkka.
Ak treba podlejeme vodou.
Pekáč vymastíme olejom, rovnomerne navrstvíme polovicu zemiakov, ktoré ešte posolíme, okoreníme, na ne dáme mäso aj so šťavou.
Navrstvíme zvyšné zemiaky, opäť posolíme, okoreníme.
Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom, pridáme trochu mlieka, soľ a zalejeme ňou zemiaky v pekáči.
Pečieme asi 45 minút.