Go Back

Fazuľová polievka s rajčinovým pretlakom

Suroviny

  • 150 g fazuľa
  • 100 g údená slanina
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • 1 PL paradajkový pretlak
  • cukor
  • 1 lyžička solamyl

Postup

  • Vopred namočenú fazuľu dáme (aj s vodou) do hrnca, dolejeme do 1 litra a varíme do polomäkka.
  • Slaninu pokrájame na malé kocky, cibuľu nadrobno, chvíľu spolu popražíme a pridáme k fazuli.
  • Polievku osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, pretlak a varíme, kým fazuľa nezmäkne.
  • Podľa chuti pridáme cukor, v troche vody rozmiešaný solamyl a ešte krátko povaríme.