Go Back

Krémová cesnaková polievka

Suroviny

  • 1 L voda
  • 400 g zemiaky
  • 300 ml mlieko
  • 1 žĺtok
  • 4 strúčiky cesnak
  • 1 PL maslo
  • soľ
  • petržlenová vňať

Postup

  • Očistené a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode (0,5l).
  • Pridáme mlieko a necháme trocha vychladnúť.
  • Dáme do mixéra, pridáme žĺtok a rozmixujeme na riedku kašu.
  • Rozotretý cesnak uvaríme v 0,5l vody, pridáme rozmixovanú kašu, dobre rozhabarkujeme, dosolíme a zjemníme lyžicou masla.
  • Polievku už nevaríme, len prehrejeme.
  • Do hotovej pridáme posekanú petržlenovú vňať.
  • Podávame s opraženými kockami bieleho pečiva.