Go Back

Cestoviny s ružičkovým kelom

Suroviny

  • 100 g cestoviny
  • 400 g ružičkový kel
  • 120 g Niva
  • 3 vajcia
  • 200 ml kyslá smotana
  • 100 ml smotana na varenie
  • kôpor
  • syr
  • 1-2 PL cesnakový olej
  • zeleninový vývar
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  • Cestoviny uvarené v osolenej vode scedíme a odložíme.
  • Očistený ružičkový kel opláchneme, vložíme do zeleninového vývaru a 5 až 7 minút povaríme.
  • Potom ružičky kelu vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Nasekáme kôpor.
  • Vajcia rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou, so smotanou na varenie a s nahrubo nastrúhaným syrom.
  • Osolíme, okoreníme a premiešame.
  • Zapekaciu misu potrieme olejom a rozložíme do nej uvarené cestoviny s vychladnutými ružičkami kelu.
  • Posypeme nasekaným kôprom a zalejeme vaječno-smotanovou zmesou.
  • Pokvapkáme 1-2 lyžicami cesnakového oleja, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.