Go Back

Fazuľovo-tuniakový šalát

Suroviny

  • 250 ml veľká hnedá fazuľa
  • 1 konzerva tuniaka
  • 1 hlávka šalátu (alebo kapusty)
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 3 uvarené vajcia
  • korenie
  • soľ
  • ocot

Postup

  • Fazuľu namočíme deň vopred v dostatočnom množstve vody (cca 1,5l). 
  • Varíme ju v tej istej vode a keď je takmer mäkká, pridáme soľ. 
  • Šalát (alebo kapustu) rozoberieme na listy (nejaké si odložíme na ozdobenie) a pokrájame ich na rezance. 
  • Cibuľu a papriku pokrájame. 
  • Zľahka ju premiešame s uvarenou, scedenou fazuľou, pokvapkáme olejom z tuniaka a osolíme. 
  • K zelenine pridáme kúsky tuniaka a šalát dochutíme octom a trochou korenia. 
  • Podávame na listoch hlávkového šalátu ozdobené pokrájanými vajíčkami.