Karfiolová polievka
Karfiolová polievka sa pripravuje z karfiolu, hladkej múky, mlieka, masla, soli a petržlenovej vňati.
Karfiolová polievka sa pripravuje z karfiolu, hladkej múky, mlieka, masla, soli a petržlenovej vňati.
Karfiolová polievka
Suroviny
- 300 g karfiol
- 1,5 dl mlieko
- 60 g hladká múka
- 40 g masť
- 20 g maslo
- soľ
- petržlenová vňať
Postup
- Z masti a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou, dobre rozmiešame, osolíme a za občasného miešania pomaly varíme asi 45 minút.
- Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a osobitne uvaríme v slanej vode do mäkka.
- Do polievky pridáme mlieko, uvarený karfiol, maslo a krátko povaríme.
- Pred podávaním pridáme do polievky petržlenovú vňať.