Gaštanová roláda
Gaštanová roláda sa pripravuje z gaštanového pyré, vlašských orechov, masla, rumu, cukru, vajec a kakaa.
Gaštanová roláda
Suroviny
- 750 g gaštanové pyré
- 100 g vlašské orechy
- 100 g maslo
- 100 ml rum
Plnka:
- 100 g kryštálový cukor
- 2 vajce
- 250 g maslo
- 2 lyžice kakao
Postup
- Vlašské orechy pomelieme a zmiešame s gaštanovým pyré, postrúhaným tukom a rumom.
- Dohladka vymiešanú masu rozložíme na alobal a rozotrieme do obdĺžnika.
- Nad parou vymiešame vajcia s cukrom a kakaom.
- Postrúhaný tuk vyšľaháme a postupne doň zapracujeme vymiešanú, mierne vychladnutú vajcovú zmes.
- Vznikne tak hladký, tzv. parížsky krém.
- Na gaštanovú zmes rozotretú na alobale natrieme pripravenú plnku.
- Pomocou alobalu stočíme do rolády a necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc.
- Pred podávaním urobíme navrchu rolády vidličkou ozdobné ryhy.
Hodnotenie receptu:
Názov
Gaštanová roláda
Publikované dňa