Hydinový vývar

 

Hydinový vývar

Suroviny
  

  • 400 g sliepka (droby)
  • 1/4 zeler
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks petržlen
  • 1 ks cibuľa
  • soľ
  • celé čierne korenie

Postup
 

  • Dobre umytú sliepku vložíme do studenej vody a necháme pomaly zovrieť.
  • Keď vrie, pridáme soľ, niekoľko zrniek čierneho korenia, zmiernime prívod tepla na udržanie mierneho varu (čím sa vývar pomalšie varí, tým je čistejší) a necháme variť 2 hodiny.
  • Po hodine varu pridáme očistenú pokrájanú zeleninu a vývar dovaríme.
  • Uvarený vývar precedíme cez jemné sitko.
  • Uvarené hydinové mäso použijeme ako vložku do polievky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie