Kapustový posúch
Kapustový posúch sa pripravuje z hladkej múky, masla, soli, droždia, vody, kyslej smotany, vajíčka, kapusty, cibule, slaniny a čierneho korenia.
Kapustový posúch
Suroviny
- 260 g hladká múka
- 2 lyžice rozpustené maslo
- 1 lyžička soľ
- 10 g droždie
- 120-130 ml vlažná voda
plnka:
- 1 kyslá smotana
- 1 vajce
- 250 g nastrúhaná kapusta
- 2 červená cibuľa
- 100 g tenké plátky slaniny
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- lístky tymianu
Postup
- Múku so soľou dáme do misy.
- Pridáme vychladnuté maslo, droždie rozpustené vo vlažnej vode a vypracujeme cesto.
- Prikryjeme ho utierkou a necháme 30 minút odstáť.
- Cesto rozvaľkáme a prenesieme ho na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
- Cibuľu pokrájame spolu s kapustou, posolíme a opečieme na oleji.
- Necháme vychladnúť.
- Kyslú smotanu vymiešame s vajcom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky tymianu.
- Vmiešame do vychladnutej kapustovej masy.
- Rozložíme na cesto spolu s plátkami slaniny, povrch pokvapkáme 2 lyžicami oleja a pri teplote 180 stupňov Celzia upečieme.
Hodnotenie receptu:
Názov
Kapustový posúch
Publikované dňa