Karfiolová polievka

Karfiolová polievka sa pripravuje z karfiolu, hladkej múky, mlieka, masla, soli a petržlenovej vňati.

Karfiolová polievka sa pripravuje z karfiolu, hladkej múky, mlieka, masla, soli a petržlenovej vňati.

 

Karfiolová polievka

Suroviny
  

  • 300 g karfiol
  • 1,5 dl mlieko
  • 60 g hladká múka
  • 40 g masť
  • 20 g maslo
  • soľ
  • petržlenová vňať

Postup
 

  • Z masti a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou, dobre rozmiešame, osolíme a za občasného miešania pomaly varíme asi 45 minút.
  • Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a osobitne uvaríme v slanej vode do mäkka.
  • Do polievky pridáme mlieko, uvarený karfiol, maslo a krátko povaríme.
  • Pred podávaním pridáme do polievky petržlenovú vňať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie