Mrkvová polievka

Mrkvová polievka sa pripravuje z mrkvy, masla, hladkej múky, masla, mlieka, žĺtka, soli a petržlenovej vňate.

mrkpol

 

mrkpol

Mrkvová polievka

Suroviny
  

  • 200 g očistená mrkva
  • 40 g maslo
  • 40 g hladká múka
  • 20 g maslo na dusenie zeleniny
  • 1 dl mlieko
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • petržlenová vňať

Postup
 

  • Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou, dobre rozmiešame a za občasného pomiešania necháme 45 minút povariť, 
  • Očistenú mrkvu pokrájame na malé kocky a udusíme na masle do mäkka. 
  • Do polievky pridáme udusenú mrkvu a krátko povaríme. 
  • Nakoniec polievku zjemníme žĺtkom rozšľahaným v mlieku, ale už nevaríme. 
  • Tesne pred podávaním pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať.

Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Mrkvová polievka
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie