Ovocné tvarohové knedle
Ovocné tvarohové knedle
Suroviny
- 100 g tvaroh
- 300 g hrubá múka
- 1 dl mlieko
- 1 vajce
- soľ
- 40 g rastlinnýo tuku
- 500 g ovocie
- 100 g strúhanka
- 100 g práškový cukor
- 100 g 100g masla
Postup
- Do zmäknutého rastlinného tuku zamiešame vajce, soľ, mäkký tvaroh a postupne pridáme mlieko a preosiatu hrubú múku, z ktorej trocha necháme na pomúčenie.
- Vypracujeme vláčne a nelepivé cesto, ktoré vyvyaľkáme na tenký plát, pokrájame na štvorce a naplníme očisteným suchým ovocím.
- Knedle vložíme do vriacej vody osolenej vody a pomaly varíme.
- Strúhanku upražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť a premiešame s práškovým cukrom.
- Uvarené a odkvapkané knedle vložíme do osladenej strúhanky a potrasením nádoby alebo opatrným presýpaním ich premiešame.
- Hotové knedle na tanieri polejeme roztopeným maslom.