Pečeňové dolky

 

Pečeňové dolky

Suroviny
  

  • 250 g bravčová pečeň
  • 500 g zemiaky
  • 2 vajcia
  • 1-2 PL strúhanky
  • mleté čierne korenie
  • štipka majoránu
  • soľ
  • 1 strúčik cesnaku
  • olej

Postup
 

  • Pečeň pomelieme.
  • Očistené zemiaky postrúhame a chvíľu necháme postáť.
  • Potom z nich zlejeme vodu.
  • Zmiešame ich s pomletou pečeňou, ochutíme soľou, korením, majoránom a rozotretým cesnakom.
  • Pridáme žĺtky a tuhý sneh z bielkov.
  • Podľa potreby zahustíme strúhankou.
  • Na rozohriatom oleji na panvici pečieme dolky z obidvoch strán.
  • Podávame s prívarkami alebo so zeleninou dusenou na masle.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie