Špargľová krémová polievka

 

Špargľová krémová polievka

Suroviny
  

  • 700 g olúpaná špargľa
  • 500 g zemiaky
  • 2,5 l voda
  • 250 ml smotana na šlahanie
  • 1 ks tavený syr (napr. bambino)
  • 1 kocka bujónu
  • soľ
  • posekaná bazalka alebo petržlenová vňať

Postup
 

  • Špargľu pokrájame na menšie kúsky (asi 12 pekných kúskov aj s hlavičkou si odložíme na neskôr).
  • V osolenej vode uvaríme špargľu s pokrájanými zemiakmi.
  • Po 15 minútach varenia pridáme odložené kúsky špargle a kocku bujónu.
  • Varíme asi 10 minút a potom ich opatrne vyberieme z polievky na tanier.
  • Do hrnca pridáme tavený syr, miešame pokiaľ sa nerozpusti a prikryté necháme pár minút variť.
  • Ručným mixérom rozmixujeme špargľu a zemiaky v polievke na jemný krém, do ktorého opatrne prilejeme smotanu. Krátko povaríme.
  • Ochutíme nasekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
  • Polievku rozdelíme do tanierov a do každého vložíme po dve uvarené špargľové hlavičky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie