Strapačky s kyslou kapustou
Na strapačky s kyslou kapustou potrebujeme zemiaky, múku, bravčovú masť, cibuľu, kyslú kapustu a iné.
Na strapačky s kyslou kapustou potrebujeme zemiaky, múku, bravčovú masť, cibuľu, kyslú kapustu a iné.
Strapačky s kyslou kapustou
Suroviny
- 1200 g zemiaky
- 300 g polohrubá múka
- 50 g bravčová masť
- 50 g cibuľa
- 400 g kyslá kapusta
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, okoreníme mletým čiernym korením a udusíme.
- Z očistených a ostrúhaným surových zemiakov a múky pripravíme husté cesto, z ktorého v osolenej vode uvaríme halušky.
- Uvarené halušky vyberieme, opláchneme, necháme dobre odkvapkať a premiešame s udusenou kyslou kapustou.
- Jednotlivé porcie na tanieri môžeme poliať opraženou údenou slaninkou.