Šúľance s makom

 

Šúľance s makom

Suroviny
  

  • 600 g zemiaky
  • 170 g hladká múka
  • soľ
  • 1 vajce
  • 150 g mletý mak
  • 100 g práškový cukor
  • 100 g maslo

Postup
 

  • Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme, jemne nastrúhame, pridáme celé vajce, soľ a múku. 
  • Spracujeme do cesta, ktoré rozvaľkáme na šúľance a upečieme na panvici s maslom. 
  • Takto spracované ich kladieme na tanier a posypeme zmesou mletého maku zmiešaného s práškovým cukrom. 
  • Pred podávaním môžeme prizdobiť nakrájaným ovocím alebo zaváraninou (napr. broskyne).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie