Go Back

Lasagne s mletým mäsom

Chod Hlavné jedlo
Kuchyňa Talianska
Keyword cestoviny, lasagne, mleté mäso
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porcie 4

Suroviny

  • 400 g lasagne pláty
  • 500 g mleté mäso
  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • 2 PL hladká múka
  • 500 ml mlieko
  • strúhaný syr

Postup

  • Na oleji osmažíme cibuľu a pridáme k nej mleté mäso. Osolíme a okoreníme.
  • Potom pridáme paradajkový pretlak a podusíme. Potom podlejeme vodou a varíme.
  • Z oleja, hladkej múky a mlieka si pripravíme bešamelovú omáčku.
  • Na plech ukladáme pláty lasagní, vrstvu mäsa a bešamel. Poslednou vrstvou sú lasagne, na ktoré sme dali už len bešamel. Pečieme cca 40 minút.
  • Tesne pred dokončením posypeme strúhaným syrom.