Go Back

Bobuľový koláč

Suroviny

  • 300 g miešané bobuľové ovocie (maliny, čučoriedky, ríbezle)
  • 4 vajce
  • 75 g maslo
  • 750 g nízkotučný tvaroh
  • 1 vanilkový práškový puding
  • 5 lyžíc krupica
  • 75 g kryštálový cukor
  • 1/2 balíček prášok do pečiva
  • soľ
  • maslo na vymastenie formy
  • strúhanka na vysypanie formy

Postup

  • Ovocie umyjeme, preberieme a osušíme. 
  • Rúru predhrejeme na 200°C. 
  • Vajcia rozbijeme a rozdelíme. 
  • Maslo rozpustíme, necháme mierne vychladnúť a vyšľaháme dopenista vo veľkej mise spolu so žĺtkami. 
  • Do žĺtkovej masy postupne zapracujeme tvaroh, puding, krupicu, cukor, prášok do pečiva a soľ. 
  • Vymiešame dohladka. 
  • Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a spolu s polovicou ovocia opatrne zapracujeme do tvarohového cesta. 
  • Cestom naplníme vymastenú a vysypanú tortovú formu s priemerom 24cm a dáme na zhruba hodinu piecť do vyhriatej rúry. 
  • Podľa potreby pred koncom pečenia môžeme zakryť papierom na pečenie. 
  • Po upečení vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť vo forme. 
  • Potom odstránime obruč, koláč nakrájame, ozdobíme zvyšným ovocím a pred podávaním pocukrujeme.