Go Back

Chutný tekvicový prívarok s kôprom

Chod Obed
Keyword chutny privarok, kopor, tekvica, tekvicovy privarok
Čas prípravy 15 minutes
Doba varenia 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porcie 4

Suroviny

  • 1 tekvica
  • olej
  • 1 malá cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté čierné korenie
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 ml smotany na varenie
  • 1 PL octu
  • kôpor

Postup

  • Tekvicu si očistíme a vydlabeme z nej jadierka
    tekvicový prívarok
  • Tekvicu nastrúhame na strúhadle
  • Na oleji si opražíme cibuľu a pridáme roztlačený cesnak
  • Do toho pridáme nastrúhanú tekvicu, ktorú posolíme a pridáme štipku čierného korenia
  • Chvíľu podusíme, poprášime hladkou múkou a podľa potreby podlejeme trochou vody
  • Pridáme kôpor a chvíľu varíme na miernom plameni
  • Pred koncom varenia pridáme smotanu a necháme prejsť varom
  • Na záver dochutíme octom
  • K prívarku podaváme volské oko, varené zemiaky alebo aj dusené mäso
    tekvicový prívarok