Go Back

Ryžovo-hydinový šalát

Suroviny

  • 400 g uvarená ryža
  • 150 g uvarené alebo upečené hydinové mäso
  • 80 g čerstvá paprika
  • 1/2 lyžičky kari korenie
  • 1 konzerva kukurica
  • 1 lyžica ocot
  • 1 lyžica olej
  • 2-3 strúčiky cesnak
  • šťava z citróna
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • Ryžu uvaríme s kari korením. 
  • Mäso pokrájame na drobné kúsky a vmiešame ich do ryže. 
  • Pridáme nadrobno pokrájanú papriku (červenú, zelenú, žltú) a kukuricu. 
  • Z octu, oleja, rozotretého cesnaku, korenia, soli a citrónovej šťavy urobíme nálev, ktorý pridáme do ryže a premiešame. 
  • Hotový šalát podávame na listoch hlávkového šalátu.