Go Back

Klasická bábovka

Keyword bábovka, kakao, koláč

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 1 bal. vanilínového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vody
  • 1 PL kakaa
  • vlašské orechy

Postup

  • Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom.
  • Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • Do tejto hmoty môžme pridať zomleté vlašské orechy.
  • Vmiešame sneh a polovicu dávky vlejeme do vopred vymastenej a strúhankou vysypanej formy.
  • Do druhej polovice pridáme kakao a vylejeme do formy.
  • Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečieme do zlatohneda.
  • Posýpeme práškovým cukrom.