Go Back

Zdravé bryndzové halušky

Kuchyňa Slovenská
Keyword bryndza, medvedí cesnak, špaldová múka
Čas prípravy 15 minutes
Doba varenia 7 minutes
Celkový čas 25 minutes

Suroviny

  • 900 g zemiakov
  • 375 g polohrubej špaldovej múky
  • 250 g bryndze
  • 1 vajíčko
  • medvedí cesnak
  • soľ

Postup

  • Zemiaky očistíme a postrúhame najemno.
  • Pridáme polohrubú špaldovú múku, soľ a vajíčko.
  • Všetko poriadne vymiesime do cesta.
  • Do vriacej osolenej vody nahádžeme nožom z drevenej lopatky malé halušky (alebo použijeme haluškovač). 
  • Počas varenia ich pomiešame vareškou.
  • Uvarené halušky vyberieme, opláchneme horúcou vodou, necháme odkvapkať a premiešame s rozdrobenou bryndzou. 
  • Porcie halušiek môžeme posypať medvedím cesnakom.