Zelerová polievka
Zelerová polievka sa pripravuje zo zeleru, masla, hladkej múky, soli, čierneho korenia, vajíčka a petržlenovej vňati.
Zelerová polievka
Suroviny
- 40 g očistený zelér
- 40 g maslo
- 60 g hladká múka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 vajce
- zelená petržlenová vňať
Postup
- Z masla a múky urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou, dobre premiešame a za občasného miešania varíme miernym varom 45 minút.
- Pred dovarením polievku osolíme, okoreníme, pridáme očistený zeler a ešte chvíľu povaríme.
- Hotovú polievku podľa chuti dosolíme a zjemníme maslom a v smotane rozšľahaným žĺtkom.
- Tesne pred podávaním pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Hodnotenie receptu:
Názov
Zelerová polievka
Publikované dňa