Go Back

Jelenie mäso s brusnicami

Suroviny

  • 1 kg jelenie mäso
  • 1 dl olej
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • citrónová šťava
  • 1 balíček korenie na divinu
  • 1 šľahačková smotana
  • brusnice (alebo čučoriedky)

Postup

  • 1 kg mäsa z diviny (naporcované alebo v celku) vložíme do marinády.
  • Marinádu pripravíme z 1 dl oleja, do ktorého vmiešame korenie na divinu, pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, necháme odležať minimálne 24 hodín.
  • Opražíme cibuľu, pridáme mäso, prudko opečieme, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka.
  • Zo šťavy pripravíme chutnú omáčku.
  • Pridáme sladkú smotanu, necháme zvariť na miernom ohni, dochutíme citrónovou šťavou.
  • Podávame s varenými knedľami, s brusnicami alebo čučoriedkami.