Go Back

Krkovička s kyslou kapustou

Suroviny

  • 600 g bravčová krkovička
  • 300 g kyslá kapusta
  • 60 g slanina
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • 1 PL kečup
  • 1 PL mletá červená paprika
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 lyžička mletá rasca

Postup

  • Na kocky pokrájanú slaninu zahrejeme do skleného lesku.
  • Na nej prudko osmažíme naklepané a osolené rezne z krkovičky.
  • Ihneď ich vyberieme a osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu.
  • Posypeme paprikou, osolíme, pridáme kečup, roztlačený cesnak a vložíme do tlakového hrnca.
  • Na to dáme pokrájanú kyslú kapustu a rascu.
  • Navrch položíme mäso, môžeme vylepšiť na kolieska pokrájanou klobáskou.
  • Zalejeme malým množstvom vody a varíme tak 25 minút.