Pečené buchty s ovocím

Pečené buchty s ovocím sa pripravujú z hladkej múky, vajíčka, mlieka, cukru, droždia, rastlinného tuku, ovocia a soli.

pecbuchsovo

 

pecbuchsovo

Pečené buchty s ovocím

Suroviny
  

  • 600 g hladká múka
  • 1 vajce
  • 4 dl mlieko
  • 50 g cukor
  • 20 g droždie
  • 100 g rastlinný tuk
  • 500 g ovocie
  • soľ
  • práškový cukor na posypanie

Postup
 

  • Rozmrvené droždie, trocha cukru a múky rozmiešame vo vlažnom mlieku a pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. 
  • Do zvyšku preosiatej múky primiešame vajce, zvyšok cukru, soľ, časť rozpusteného tuku, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme dobre nakysnúť. 
  • Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký plát, pokrájame na štvorce, do stredu každého štvorca dáme plnku, sformujeme do tvaru buchtičky a poukladáme tesne vedľa seba na vymastený pekáč. 
  • Každú buchtičku potrieme tukom a necháme na teplom mieste vykysnúť. 
  • Potom ich znova pomastíme a v rozhriatej rúre upečieme do zlata. 
  • Vychladnuté buchtičky posypeme cukrom.

Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Pečené buchty s ovocím
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie