Lasagne s mletým mäsom
Na lasagne s mletým mäsom potrebujeme paradajkový pretlak, cibuľu, mlieko, pláty lasagne a mleté mäso.


Lasagne s mletým mäsom
Suroviny
- 400 g lasagne pláty
- 500 g mleté mäso
- 1 paradajkový pretlak
- 1 cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- 2 PL hladká múka
- 500 ml mlieko
- strúhaný syr
Postup
- Na oleji osmažíme cibuľu a pridáme k nej mleté mäso. Osolíme a okoreníme.
- Potom pridáme paradajkový pretlak a podusíme. Potom podlejeme vodou a varíme.
- Z oleja, hladkej múky a mlieka si pripravíme bešamelovú omáčku.
- Na plech ukladáme pláty lasagní, vrstvu mäsa a bešamel. Poslednou vrstvou sú lasagne, na ktoré sme dali už len bešamel. Pečieme cca 40 minút.
- Tesne pred dokončením posypeme strúhaným syrom.
Lasagne sú moje obľúbené, ale tento recept je niečo úžasné! Mleté mäso bolo tak šťavnaté a vrstvy dokonale harmonizovali. Už viem, ktorý recept budem používať, keď budem chcieť urobiť dojem na hostí.