Lasagne s mletým mäsom

Na lasagne s mletým mäsom potrebujeme paradajkový pretlak, cibuľu, mlieko, pláty lasagne a mleté mäso.

Lasagne s mletým mäsom

 

Lasagne s mletým mäsom

Lasagne s mletým mäsom

Celkový čas 1 hour 10 minutes
Chod Hlavné jedlo
Kuchyňa Talianska
Porcie 4

Suroviny
  

  • 400 g lasagne pláty
  • 500 g mleté mäso
  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • 2 PL hladká múka
  • 500 ml mlieko
  • strúhaný syr

Postup
 

  • Na oleji osmažíme cibuľu a pridáme k nej mleté mäso. Osolíme a okoreníme.
  • Potom pridáme paradajkový pretlak a podusíme. Potom podlejeme vodou a varíme.
  • Z oleja, hladkej múky a mlieka si pripravíme bešamelovú omáčku.
  • Na plech ukladáme pláty lasagní, vrstvu mäsa a bešamel. Poslednou vrstvou sú lasagne, na ktoré sme dali už len bešamel. Pečieme cca 40 minút.
  • Tesne pred dokončením posypeme strúhaným syrom.
Keyword cestoviny, lasagne, mleté mäso

1 komentár na “Lasagne s mletým mäsom

  1. 5 stars
    Lasagne sú moje obľúbené, ale tento recept je niečo úžasné! Mleté mäso bolo tak šťavnaté a vrstvy dokonale harmonizovali. Už viem, ktorý recept budem používať, keď budem chcieť urobiť dojem na hostí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie