Bobuľový koláč
Na bobuľový koláč môžeme použiť maliny, jahody, čučoriedky alebo ríbezle.
Bobuľový koláč
Suroviny
- 300 g miešané bobuľové ovocie (maliny, čučoriedky, ríbezle)
- 4 vajce
- 75 g maslo
- 750 g nízkotučný tvaroh
- 1 vanilkový práškový puding
- 5 lyžíc krupica
- 75 g kryštálový cukor
- 1/2 balíček prášok do pečiva
- soľ
- maslo na vymastenie formy
- strúhanka na vysypanie formy
Postup
- Ovocie umyjeme, preberieme a osušíme.
- Rúru predhrejeme na 200°C.
- Vajcia rozbijeme a rozdelíme.
- Maslo rozpustíme, necháme mierne vychladnúť a vyšľaháme dopenista vo veľkej mise spolu so žĺtkami.
- Do žĺtkovej masy postupne zapracujeme tvaroh, puding, krupicu, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- Vymiešame dohladka.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a spolu s polovicou ovocia opatrne zapracujeme do tvarohového cesta.
- Cestom naplníme vymastenú a vysypanú tortovú formu s priemerom 24cm a dáme na zhruba hodinu piecť do vyhriatej rúry.
- Podľa potreby pred koncom pečenia môžeme zakryť papierom na pečenie.
- Po upečení vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť vo forme.
- Potom odstránime obruč, koláč nakrájame, ozdobíme zvyšným ovocím a pred podávaním pocukrujeme.